News Ticker

Visatoarea

Era odata o fetita  pe nume Elisabeta care in fiecare zi statea si visa lucruri care nu se pot indeplini. Intr-o zi a vazut o albina care venea spre ea:

-Buna, Elisabeta! Vrei sa zbori cu mine in stup iar apoi pe o floare sa o ponelizam impreuna?

-Da! Vreau sa zbor cu tine!

Si in acel moment Elisabeta s-a transformat intr-o albinuta mica si gingasa. Cele doua prietene au zburat in vazduh iar apoi au aterizat pe o zambila mov, apoi pe una roz si le-au polenizat pe amandoua. Apoi au plecat in stup.

Cand au ajuns acolo, Elisabeta a vazut albine, bondari si viespi. Elisabeta a fost fascinata de ceea ce a vazut. Toate albinele munceau iar bondarii pazeau stupul ca niste cavaleri curajosi. In acel stup, ca si in toate stupurile exista o regina. Aceasta era cea mai mare dintre albine, era frumoasa, inteligenta si foarte puternica. Elisabetei i s-a parut superba. Albina i-a explicat fetitei ca daca nu ar exista o regina intr-un stup nu ar mai putea face mierea deoarece nu are cine sa le controleze pe albine si sa le atraga atentia cand gresesc. Toate albinele au ales-o pe aceasta regina pentru ca si ele au considerat-o cea mai potrivita dintre toate. Si fiecare albina are rolul ei in stup. Daca cumva se imbolnaveste una dintre ele sau chiar moare stupul nu mai functioneaza cum trebuie. Si de aceea toate albinele sunt foarte importante.

Elisabetei i-a placut foarte mult povestea despre cat de unica si speciala este o albina. Apoi albina a condus-o pe fetita acasa la ea.

Dar, pe drum au intalnit doua musculite care se certau deoarece fiecare spunea ca ea este cea mai speciala dintre toate musculitele care exista.

Elisabeta le-a spus:

-Fiecare fiinta de pe planeta este foarte importanta si unica! Asa ca nu aveti de ce sa va certati.

Cele doua musculite s-au uitat confuze una la alta iar apoi i-au multumit fetitei ca le-a aminit acest lucru. Apoi au plecat acasa.

Cand Elisabeta s-a trezit nu stia daca a fost un vis de al ei sau daca chiar a fost adevarat deoarece dupa ce s-a ridicat din pat a vazut o albinuta iesind din camera  ei facandu-i cu ochiul.

Fetita era foarte fericita dar si foarte confuza! Dar si cu toate astea  a fost un vis de neuitat!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*